Hos Lyson hittar du belysningen till ditt fordon

Ibland undrar jag varför man bor i just Sverige. Det verkar ologiskt att bosätta sig i ett land så långt norr om ekvatorn. Det är mörkt och kallt minst 4 månader om året. Under dessa månader blir man mindre pigg, mer inaktiv och det blir kväll väldigt tidigt. Nu låter det som jag är negativ, men det är mer ett konstaterande och jag funderar på att hitta en lösning så man kan vara utomlands 3-4 månader om året för att bli lite piggare.

Jag jobbar i en gruva i Norrland så dagsljuset har jag ju i ärlighetens namn brist av oavsett om det är sommar eller vinter. Det finns belysning nere i gruvan, men när jag är uppe vid markytan och kör någon av lastbilarna kan det vara riktigt mörkt. Våra lastbilar har som tur är riktigt bra belysning. De flesta lastbilarna är pimpade med extra helljus och vissa har även extra LED ramper som sitter på fronten av fordonen.

Man kanske tror att det inte är så stor skillnad mellan ett vanligt helljus och ett extra helljus med LED, men det är en stor skillnad. Första gången jag satte mig i kollegans grävmaskin efter att han köpt helljus med LED blev jag klart förvånad. Det var som att han innan bara hade haft halvljus på grävmaskinen. Den extra LED lampan lös upp betydligt bättre.

Jag tycker du ska testa skaffa extrabelysning, be gärna någon som har LED, halogen eller annan extrabelysning på sitt fordon att låta dig testa för att se hur bra belysningen är.

Eftersom vi har det mörkt så länge i Sverige ökar vikten av en riktigt bra belysning när man är ute och kör i jobbet eller privat. Om du är lite tveksam över att skaffa extralampor kan en LED ramp vara ett alternativ som är diskret på bilen. Du kan sätta upp LED rampen under din registreringsskylt, där syns den inte lika mycket.

Alla sorters ljus går att inhandlas på Lyson.se.