Valeryd, ett företag med anor

Valeryd är ett företag som både tillverkar och säljer släpvagnsdelar. Deras verksamhet började år 1958 när företagaren Sigge Adolfsson i Vedum som behövde hjälp med ett släp till hans bil. Med ett släp skulle det vara lättare för honom att visa upp sina produkter när han åkte ut ibland lantbrukarställen. Han frågade bröderna Bernt & Per-Owe Larsson i Larv om de kunde hjälpa honom med det, då de drev en bilverkstad på den tiden.

I och med brödernas tidigare erfarenhet av att bygga om lastbilssläp till traktorsläp antog de sig utmaningen. Efter att de byggt herr Adolfssons ett lätt, obromsat och praktiskt släp blev efterfrågan stor.

Bröderna blev tvungna att flytta verksamheten till orten Valeberg, beläget sex kilometer från Larv och som är i närheten av Ryd. Av ortsnamnen skapade bröderna namnet Valerydsläp. Ett kärt familjeföretag som än idag är verksamt, ägs av Per-Owes son Magnus Larsson och företaget är en del av Valeryd Group.

Sortiment som aldrig tar slut

Idag erbjuder Valeryd släpvagnar för den europeiska eftermarknaden. De inriktar sig på premium-sortiment för hjulbroms och draganordningar. Även belysning, LED-belysning, elsystem, gasfjäder och lastsäkring ingår numera i sortimentet. Du kan till och med köpa en el-cykel till dig själv eller, någon du vill ge en present till?

Produkterna från Valeryd finns tillgängliga både via e-handel och deras B2B-partners för biltillbehörsaffär. Med kunden i fokus tillhandahåller Valeryd både ekonomiska fördelar och färdiga lösningar för dig. För både programvara och deras koncept som finns i butik. Är det så att du också är ute efter något av produkterna som finns hos Valeryd så tveka inte kika in där. Du kommer säkert bli lika nöjd som Sigge Adolfsson blev när han tog hjälp av bröderna Larsson. Kanske du som Sigge också behöver ett släp till din bil och visa upp dina produkter och som kan hjälpa din försäljning?