Har lagt toalettpapper i mitt säkerhetsskåp

I och med att varenda tjomme och hans morsa har köpt upp vartenda affärs lager av toapapper har jag bestämt mig för att ställa in några rullar toapapper i mitt säkerhetsskåp som jag normalt bara har till arvegods som jag inte vill ha liggande framme.

Jag gör detta eftersom toapapper har nu blivit en slags handelsvara likt guld och pengar. Folk har till och med försökt sälja toapapper till överpris på olika säljsajter så som Tradera och Blocket. Som tur är har både Tradera och Blocket tagit ner alla sådana annonser, samt bannat användare som försökt sälja varorna.

Har även sett att vissa mataffärer nu också gör reklam om att man köper mer än ett visst antal rullar så är priset det femdubbla. Detta är en rätt så smart strategi för att förhindra att endast ett fåtal köper upp hela lagret. Hade varit bra om de gjorde likadant med saker som pasta och konserver också, då dessa också verkar köpas upp helt och hållet.

I dessa tider är det viktigt att vi även tänker på de mest svaga i vårt samhälle, så därför bör alla handla ansvarsfullt och inte överköpa som vissa har gjort. Och absolut inte försöka sälja förnödenheter till överpris, det är bara något en riktig skitstövel gör.